Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
IZ MNENJ DURS

DAVČNA OBRAVNAVA DENARNIH IZPLAČIL ZA SODELOVANJE PRI PRIDOBIVANJU NOVIH STRANK (31.7.2013)

Nagrada, izplačana obstoječi stranki (fizični osebi), ki na podlagi izpolnjenega posebnega kupona priporoči novi stranki, da naj postane stranka določene gospodarske družbe ali osebe, ki opravlja dejavnost, se šteje za drugi dohodek, ki se v davčno osnovo všteva v celotnem znesku.


POPRAVEK ZNESKA OBRAČUNANEGA IN NEPLAČANEGA DDV V PRIMERU POSTOPKA PRISILNE PORAVNAVE IN STEČAJNEGA POSTOPKA TER OBVEZNOST POPRAVKA ODBITKA DDV (21.2.2013)

Upnik lahko že na začetku postopka prisilne poravnave ali stečajnega postopka popravi (zmanjša) obračunani in neplačani DDV od celotnih priznanih terjatev, ki jih je prijavil v postopku prisilne poravnave ali stečajnem postopku. Upnik, ki svojih terjatev ni prijavil v postopku prisilne poravnave, lahko popravi obračunani DDV šele po uspešno zaključenem postopku prisilne poravnave.

OBDAVČITEV DRUŽBENIKOV KOMANDITNE DRUŽBE (17.10.2012)

Dobiček komanditne družbe, ki se pripiše kapitalskemu deležu komplementarja ali komanditista ali se izplača komanditistu, se obdavči kot dividenda skladno s tretjim odstavkom 90. člena Zakona o dohodnini (ZDoh-2).